top of page

Gardusis avinžirnių troškinys su dešrelėmis (Receptas)

  • 2022-09-19
  • 1 min. skaitymo

Atnaujinta: 01-17

Gardaus ir greitai pagaminamo avinžirnių troškinio su daržovėmis ir dešrelėmis receptas išgelbės ne vieną išalkusįjį. Puikus patiekalas grįžus po darbo ar iš mokyklos!

avinžirnių troškinys su dešrelėmis_ VMGonline.lt receptai_greitas troškinys_daržovių troškinys_Alfo receptas_dešrelės
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI


 

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Virimas 30 min.


Avinžirnių troškiniui su dešrelėmis pagaminti reikia:

  • 1 poro

  • 1 morkos

  • 50 g saliero šaknies

  • 6–8 šviežių dešrelių

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 300 g nuvalyto moliūgo

  • 1 stiklinės virtų arba konservuotų avinžirnių

  • 2–3 šaukštų SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo originalaus

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio aitriosios paprikos


1. Smulkiai supjaustykite porą, morką ir salierą.

2. Supjaustykite šviežias dešreles nedideliais gabaliukais.

3. Sudėkite daržoves ir dešreles į prikaistuvį ir pakepkite su aliejumi, kol daržovės lengvai suminkštės.

4. Tuomet įpilkite vandens, užvirinkite, sudėkite nedideliais gabaliukais supjaustytą moliūgą, ir virkite, kol moliūgas suminkštės – apie 10 min.

5. Tada suberkite avinžirnius ir sudėkite trintų pomidorų padažą. Virkite dar 5–7 min., įberkite druskos, pipirų ir aitriųjų paprikų. Dar 1–2 min. pakaitinkite.


Skanaus!


bottom of page