Gardusis avinžirnių troškinys su dešrelėmis (Receptas)
- 2022-09-19
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 01-17
Gardaus ir greitai pagaminamo avinžirnių troškinio su daržovėmis ir dešrelėmis receptas išgelbės ne vieną išalkusįjį. Puikus patiekalas grįžus po darbo ar iš mokyklos!

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI
4 asm.
Gaminimas 10 min.
Virimas 30 min.
Avinžirnių troškiniui su dešrelėmis pagaminti reikia:
1 poro
1 morkos
50 g saliero šaknies
6–8 šviežių dešrelių
2 šaukštų aliejaus
300 g nuvalyto moliūgo
1 stiklinės virtų arba konservuotų avinžirnių
2–3 šaukštų SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo originalaus
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Žiupsnelio aitriosios paprikos
1. Smulkiai supjaustykite porą, morką ir salierą.
2. Supjaustykite šviežias dešreles nedideliais gabaliukais.
3. Sudėkite daržoves ir dešreles į prikaistuvį ir pakepkite su aliejumi, kol daržovės lengvai suminkštės.
4. Tuomet įpilkite vandens, užvirinkite, sudėkite nedideliais gabaliukais supjaustytą moliūgą, ir virkite, kol moliūgas suminkštės – apie 10 min.
5. Tada suberkite avinžirnius ir sudėkite trintų pomidorų padažą. Virkite dar 5–7 min., įberkite druskos, pipirų ir aitriųjų paprikų. Dar 1–2 min. pakaitinkite.
Skanaus!