Šis receptas puikiai tinka sunaudoti mėsos / daržovių likučius. Mėsos kukulius galima užšaldyti vėlesniam naudojimui.
Mėsos kukuliams pagaminti reikia:
300 g jūsų turimų daržovių
1 svogūno
1 morkos
2 skiltelių česnako
500 g maltos mėsos
30 g petražolių arba jūsų turimų žolelių
1 kiaušinio
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1. Visas daržoves sutarkuokite su tarka, sudėkite į kiaurasamtį, berkite druskos ir gerai išmaišykite, leiskite pastovėti apie 10 min., kad nubėgtų skystis.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, nuvarvintas daržoves, pjaustytas žoleles ir kiaušinį. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
3. Suformuokite norimo dydžio kamuoliukus ir dėkite ant kepimo skardos, kepkite 180 °C temp. orkaitėje apie 25–30 min. arba kol paruduos ir iškeps.
Skanaus!