Alyvuogės, sūriai, vieno kąsnio sumuštinukai, vaisiai… Galime vardinti toliau ir užkandžių gretas papildyti dar ne vienu populiariu variantu, tačiau šįkart norime pasiūlyti idėją, kuri neabejotinai taps jūsų užkandžių stalo akcentu. Nenustebkite, jei paragavę šių su brandintu sūriu patiektų marinuotų vynuogių, svečiai neduos ramybės prašydami recepto.
Marinuotos vynuogės
Jums reikės:
1 vnt. 12 mėn. brandinto „Džiugo“ sūrio
1 stiklinės raudonųjų vynuogių
1 stiklinės žaliųjų vynuogių
Kelių skiltelių česnako
1 aitriosios paprikos
30 g imbiero
1 šaukštelio kalendros grūdelių
1 šaukštelio pankolio sėklų
1 stiklinės vandens
½ stiklinės raudonojo vyno acto
¼ stiklinės balzaminio acto
¼ stiklinės cukraus
Vynuoges perpjaukite pusiau. Sutraiškykite česnako skilteles. Aitriąją papriką ir imbierą susmulkinkite.
Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus vynuoges, ir užvirkite.
Užpilkite vynuoges dar karštu marinatu ir palikite bent kelias valandas marinuotis.
Patiekite su „Džiugo“ sūriu.