Lietiniams blynams paruošti reikia:
3 kiaušinių
150 g miltų
Žiupsnelio druskos
200 g pieno
125 g vandens
1 šaukšto aliejaus
1. Į dubenį muškite kiaušinius, berkite druskos ir išplakite šluotele.
2. Po truputį berkite miltus ir maišykite. Pilkite pieno ir maišykite toliau.
3. Supilkite aliejų ir išmaišykite.
4. Tada po truputį pilkite vandens ir maišydami stebėkite tešlos konsistenciją.
5. Palikite tešlą 20 min. pastovėti.
6. Įkaitinkite keptuvę ir samčio pagalba pilkite į ją tešlą, paskleiskite po visą plotą.
7. Apkepinkite iš abiejų pusių.
PATARIMAI:
Nesuberkite visų ingredientų iš karto, nes bus labai sunku maišyti, gali atsirasti daug gumuliukų ir bus sunku išgauti tinkamą tešlos konsistenciją.
Jei dėsite cukraus, jį geriausia berti plakant kiaušinius.
Jei kepate ant indukcinės kaitlentės rinkitės 7 kaitros lygį.
Jei gaminsite lietinius su įdaru, vieną pusę apkepkite labiau, o kitą – labai nedaug.
Gardžių atradimų.