Alfas kviečia išbandyti japoniško stiliaus nesaldžių blynelių receptą, kuriuos drąsiai galima valgyti rankomis. Tinka ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei ir tada, kai reikia labai nustebinti svečius. Ypatingi jie tuo, kad tešlai kildinti reikia ir mielių, ir kepimo miltelių, ir kefyro, o vietoje druskos puikiai tiks sojos padažas. Arba patiekite jį prie jau iškeptų blynelių.
Skanaus!
Laidą AlfoVila žiūrėkite čia.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI
4 asm.
Japoniško stiliaus nesaldiems blyneliams pagaminti reikia:
1 kiaušinio
Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros
1 česnako skiltelės
½ stiklinės DOBILO ekologiško kefyro
1 šaukšto DANSUKKER auksaspalvio sirupo
½ šaukštelio sausų mielių
6–8 šaukštų miltų
1 vidutinės morkos
⅓ cukinijos
Keleto svogūnų laiškų
150–200 g apvirtų krevečių
1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 džiovintų jūros dumblių lapo
6 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus
1 šaukšto majonezo
Keleto mėtos lapelių
1 šaukšto marinuoto imbiero
Žiupsnelio druskos
1. Į dubenį įmuškite kiaušinį, berkite druskos, KOTANYI kalendros, įtarkuokite česnako, pilkite
DOBILO ekologišką kefyrą, DANSUKKER auksaspalvį sirupą, dėkite sausas mieles ir viską
išplakite.
2. Dėkite 6 šaukštus miltus ir viską išmaišykite. Tešla turėtų lengvai dribti nuo šaukšto. Palikite ją
pastovėti šiltai apie 15 min.
3. Plonomis ir mažomis juostelėmis supjaustykite morką, cukiniją. Svogūnų laiškus susmulkinkite. Krevetes perpjaukite išilgai per pusę. Viską suberkite į dubenį, apšlakstykite KIKKOMAN sojų padažu ir viską išmaišykite.
4. Į tešlą suberkite kepimo miltelius, išmaišykite, berkite miltus ir toliau maišykite.
5. Tešlą sumaišykite su salotomis ir smulkintais džiovintų jūros dumblių lapais.
6. Į ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus, įkaitinkite ir šaukštu
formuokite norimo dydžio blynelius bei apkepkite iš abiejų pusių.
7. Į lėkštę dėkite blynelius, ant jų – majonezo, smulkintų svogūnų laiškų, mėtų lapelių ir marinuoto imbiero.
PATARIMAI:
1. Vietoj krevečių galite naudoti ir smulkiais gabaliukais pjaustytą vištieną.
2. Mėtų lapelius galite keisti bazilikais ar kalendromis.
3. Blynelius labai skanu valgyti ir su terijakio padažu.
Skanaus.