top of page

Gardus ir taupus lęšių troškinys su pievagrybiais (Receptas)

Greitai paruošiamas gardus, sotus bemėsis patiekalas pietums ar vakarienei. Labai tinkamas net ir priešpiečių dėžutei, jeigu mėgstate į darbus ar mokslus neštis namuose gamintą maistą.

Gardusis troškinys, VMG receptai
VMG nuotr.

2–3 asm.

Gaminimas 15 min


Lęšių troškiniui su pievagrybiais pagaminti reikia:

  • 1 svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • Aliejaus (kepti)

  • 250 g pievagrybių

  • 1 saldžiosios paprikos

  • 310 g arba 1 skardinės garuose ruoštų lęšių

  • 250 ml trintų pomidorų

  • 1 šaukštelio džiovinto baziliko

  • 1 šaukštelio saldžiosios paprikos

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Cukraus (pagal skonį)


  1. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite, kol taps permatomi. Suberkite pievagrybius – jei nedideli, nepjaukite, o didesnius perpjaukite į dvi–keturias dalis. Trumpai apkepkite.

  2. Papriką supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į keptuvę prie svogūnų ir grybų. Kepkite, kol paprika suminkštės. Tuomet suberkite garuose ruoštus lęšius ir supilkite pomidorų tyrę.

  3. Užvirinkite. Suberkite prieskonius, bet sūdykite pabaigoje. Sumažinkite kaitrą ir kaitinkite, kol padažas sutirštės – 2–3 min. Paragaukite, jei reikia – pasūdykite arba subalansuokite skonį cukrumi.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page