Greitai paruošiamas gardus, sotus bemėsis patiekalas pietums ar vakarienei. Labai tinkamas net ir priešpiečių dėžutei, jeigu mėgstate į darbus ar mokslus neštis namuose gamintą maistą.
2–3 asm.
Gaminimas 15 min
Lęšių troškiniui su pievagrybiais pagaminti reikia:
1 svogūno
1 skiltelės česnako
Aliejaus (kepti)
250 g pievagrybių
1 saldžiosios paprikos
310 g arba 1 skardinės garuose ruoštų lęšių
250 ml trintų pomidorų
1 šaukštelio džiovinto baziliko
1 šaukštelio saldžiosios paprikos
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Cukraus (pagal skonį)
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite, kol taps permatomi. Suberkite pievagrybius – jei nedideli, nepjaukite, o didesnius perpjaukite į dvi–keturias dalis. Trumpai apkepkite.
Papriką supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į keptuvę prie svogūnų ir grybų. Kepkite, kol paprika suminkštės. Tuomet suberkite garuose ruoštus lęšius ir supilkite pomidorų tyrę.
Užvirinkite. Suberkite prieskonius, bet sūdykite pabaigoje. Sumažinkite kaitrą ir kaitinkite, kol padažas sutirštės – 2–3 min. Paragaukite, jei reikia – pasūdykite arba subalansuokite skonį cukrumi.
Gardžių atradimų.