Greitai ir lengvai susukamų skaniųjų sušių, su kuriais nėra jokio vargo, receptas.
#Alfasvienasnamuose laidas galite pažiūrėti čia
4 asm.
Gaminimas 60 min.
Gardiesiems sušiams pagaminti reikia:
1 stiklinės (200 g) sušiams skirtų ryžių
3–4 kiaušinių
200 g sūdytos arba šviežios lašišos
100 g apvirtų krevečių
Pusės citrinos žievelės
1 šaukšto aštraus padažo
2 kupinų šaukštų mėgstamo majonezo
Pusės ilgavaisio agurko
5 šaukštų ryžių acto
Žiupsnelio druskos
2 šaukštų cukraus
1 pakelio (14 g) jūros dumblių lapų
1 šaukšto marinuoto imbiero 1 šaukšto „Wasabi“ krienų arba paprastų krienų
3 šaukštų sezamo sėklų
6 šaukštų sojų padažo
4 šaukštų austrių padažo (nebūtina)
2 šaukštų mėgstamų ikrų (nebūtina)
Visų pirma gerai išplaukite ryžius. Berkite juos į puodą ir kiškite po šaltu vandeniu. Galite nupilinėti arba leisti šalto vandens srovei tekėti laikant puodą rankose. Reikėtų 6–7 kartų nupilinėjant, kad vanduo nebūtų kaip pienas.
Prieš verdant ryžius, puodo dugną išklokite dvigubu folijos sluoksniu ir gerai jį prispauskite (žiūrėti video), taip ryžiai neprisvils. Suberkite nuplautus ryžius, užpilkite vandeniu ir dėkite ant viryklės. Vandens reikėtų pilti tiek, kad jis pilnai apsemtų ryžius ir būtų dar virš jų apie 2 cm. Ryžių sūdyti nereikia. Užvirus ryžiams, sumažinkite ugnį iki minimalios, uždenkite ryžius ne dangčiu, bet kitu puodu, kad neišeitų garai. Virkite juos 15 minučių, neatidenkite ir nemaišykite.
Lengvai išplakite kiaušinius.
Nupjaukite lašišą nuo odos, supjaustykite mažais gabaliukais lyg ruoštumėte tartarui. Susmulkinkite krevetes. Ant lašišos ir krevečių užtarkuokite citrinos žievelės. Sudėkite majonezą ir aštrų padažą. Viską sumaišykite ir palikite apie 10 minučių pasimarinuoti.
Supjaustykite agurką šiaudeliais, kuriuos būtų patogu paimti lazdelėmis.
Likus trims minutėms iki ryžių virimo pabaigos į viršutinį puodą, kuriuo uždengėte ryžius, supilkite ryžių actą, šiek tiek pasūdykite ir suberkite cukrų.
Išvirusius ryžius išberkite į platesnį dubenį, užpilkite acto mišiniu, juos geriausia maišyti iš šonų į vidurį su silikonine mentele, nesutrinkite. Palikite juos atšalti.
Jūros dumblių lapus supjaustykite piršto storio juostelėmis, bet ne per visą ilgį, o šiek tiek trumpesnius.
Formuokite ryžių gabalėlius, suspauskite ryžius saujoje, jie turėtų būti sušių dydžio, svarbu jų neperspausti.
Ant nedidelės ugnies dėkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir popieriniu rankšluosčiu jį paskleiskite po visą paviršių, keptuvė turėtų būti sausa. Dėkite supjaustytą jūros dumblių lapelį, užpilkite kiaušinio plakinio ir paskleiskite ant lapelio, kad jo būtų ir už šonų. Dėkite ryžių gabalėlį ir susukite (žiūrėkite video). Taip susukite visus ryžių gabalėlius.
Sušius galite patiekti su austrių padažu ir ikrais arba perpjauti juos per pusę, dėti perpjauta puse ant lėkštės, ir ant jų formuoti tarsi kepurėlę iš lašišų ir krevečių tartaro (prieš dedant tartarą galite įlašinti austrių padažo), gardinti sezamais ir ikrais.
ALFO PATARIMAI:
· Ryžių virimo santykis turėtų būti: 1 stiklinė ryžių – 1 stiklinė vandens. Jei ryžiai yra senesni, vandens reikėtų pilti 20 % daugiau.
· Krevetes galite pakeisti krabų lazdelėmis arba snieginio krabo mėsa.
· Lašišą galite pakeisti tunu.
· Ingredientus sušiams įdaryti galite rinktis pagal savo skonį. Pvz.: vietoje žuvies viršuje galite dėti aštrų avokadą su majonezu.
· Sušių nereikėtų permirkyti sojos padaže. Juos reikėtų greitai įmerkti ir iškart ištraukti, taip padažas nenustelbs sušių skonio. „Wasabi“ krienų nereikėtų maišyti su sojos padažu, o imbierą naudokite atgaivinti skonio receptorius tarp skirtingų sušių. Imbieras atlieka atgaivinamąją funkciją kaip kava kvepalų parduotuvėje.
Visus produktus receptui vieno mygtuko paspaudimu rasite BARBORA.lt