Patiekalas, kuriam nereikia nei puodo, nei keptuvės: sotūs, skanūs, jaukūs ir visada laukiami čanachai, kuriuos siūlome troškinti... moliūge!
#Alfodidysisikulinarinissou laidas ir video receptą rasite čia
Čanachams pagaminti reikia:
Moliūgo
1 morkos
2–3 saliero lapkočių
1 paprikos
1 obuolio
1 svogūno
2 skiltelių česnako
Gero žiupsnio malto kumino
2 šaukštų SUSLAVIČIAUS pomidorų kečupo „Originalus“
akmens druskos
juodųjų pipirų „Telicherry“
200 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos juosmeninės dalies filė
kokosų pieno 18 % rieb.
Aliejaus kepimui
Išskobkite moliūgo vidų.
Supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais morką, saliero lapkočius, papriką, nuluptą obuolį, svogūną.
Į keptuvę su įkaitintu aliejumi suberkite daržoves ir apkepkite stiprioje kaitroje. Susmulkinkite česnaką ir suberkite prie daržovių. Pagardinkite maltu kuminu, akmens druska ir įberkite juodųjų pipirų „Telicherry“. Įpilkite 2 šaukštus SUSLAVIČIAUS pomidorų kečupo „Originalus“ ir patroškinkite viską kartu dar kelias minutes.
LAPINO PUOTA šviežios triušienos juosmeninės dalies filė supjaustykite stambiais gabaliukais, dėkite į kitą keptuvę ir apkepkite stiprioje kaitroje. Pasūdykite.
Į išskobtą moliūgą įpilkite kokosų pieną ir maišydami dėkite apkeptas daržoves bei mėsą. Uždenkite moliūgo „dangteliu“ ir suvyniokite į kepimo popierių.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 °C temperatūroje apie 45–60 min, priklausomai nuo moliūgo dydžio.
Skanaus!