Yra toks sparnuotas posakis: „Kava neklausinėja, kava supranta". Bet jeigu turite klausimą, į kurį norite sulaukti atsakymo – rinkitės tinkamai paruoštą arbatą.
Taigi, kiekvienam klausimui – savas arbatos puodelis. 5 receptai su atsakymais.
Trūksta energijos?
Žalioji arbata su mėtomis ir žaliosiomis citrinomis
1 šaukšto žaliosios arbatos arbatžolių
300 ml karšto vandens (apie 75 °C)
¼ žaliosios citrinos 2–3 lapelių mėtos
Suberkite arbatžoles į puodelį arba ąsotį, užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 10 min. Perkoškite, įdėkite kelis žaliosios citrinos gabalėlius, mėtos, dar palaikykite 2–3 min. Jei norite, pagardinkite medumi.
Sunku susikaupti?
Juodoji arbata ir čiobrelių mišinys su apelsinais
1 nugriebto šaukšto juodosios arbatos arbatžolių
½ šaukštelio džiovintų čiobrelių
300 ml užvirusio ir 5 min. pastovėjusio vandens
2–3 riekelių apelsino
Suberkite arbatžoles ir čiobrelius į puodelį arba ąsotį, užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 10 min. Perkoškite, įdėkite kelias riekeles apelsino ir patiekite. Jei yra poreikis, gardinkite medumi.
Jaučiatės truputį sutrikę?
Cinamono ir gvazdikėlių arbata su juodaisiais serbentais
1 cinamono lazdelės
2–3 gvazdikėlių
300 ml verdančio vandens
2 šaukštų šaldytų serbentų
Medaus (pagal skonį)
Suberkite cinamoną ir gvazdikėlius į termosą, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 2–3 val. Nukoškite, sudėkite serbentus, dar palaikykite 15 min. Jei pageidaujate, pagal skonį pagardinkite medumi.
Vargina įtampa?
Melisa su džiovintais obuoliais
3–5 džiovintų obuolių riekelių
400 ml verdančio vandens
Saujelės šviežių melisos lapelių
Medaus ir citrinų sulčių (patiekti)
Suberkite obuolius į termosą, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 2–3 val. Nukoškite, sudėkite melisos lapelius, dar palaikykite 15 min. ir patiekite. Jei pageidaujate, pagal skonį pagardinkite medumi ir citrinų sultimis.
Kaip ramiai užmigti?
Ramunėlių ir aviečių arbata
1 šaukšto ramunėlių žiedų
300 ml verdančio vandens
2 šaukštų šaldytų aviečių
Medaus (pagal skonį)
Suberkite ramunėles į termosą, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 2–3 val. Nukoškite, sudėkite avietes, dar palaikykite 15 min. ir gerkite prieš miegą. Jei pageidaujate, pagal skonį pagardinkite medumi.
Skanaus!