top of page

Gaivus, raudonasis tiramisas su uogomis (Receptas)

Gaivus, gražus ir kitoks nei esate įpratę tiramisas. Lengvas receptas, kuriame nėra kiaušinių, bet yra kokosų pieno ir daug raudonos spalvos!

tiramisu_tiramisas_desertas_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

2 porcijos


Tiramisui pagaminti reikia:

  • 100 g grietinėlės

  • 2 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių

  • 100 g maskarponės

  • 3–4 šaukštų kokosų pieno tirštosios dalies

  • Pusės citrinos žievelės

  • 4 šaukštų javainių PAULUNS su mėlynėmis ir acai uogomis

  • 1 saujos šaldytų raudonųjų uogų

  • 50 g mėgstamo alkoholinio gėrimo (pvz.: apelsinų likerio)

  • 8–10 sausainių „Damų piršteliai“

  • 2 šviežių braškių

  • 10 liofilizuotų aviečių

  • Mėtų (papuošti)

  1. Grietinėlę ir DANSUKKER cukraus miltelius lengvai išmaišykite plakikliu. Sudėkite maskarponę, kokosų pieno masę, įtarkuokite citrinos žievelės. Viską gerai išmaišykite iki purios masės.

  2. Į indelį, kuriame ruošite desertą, suberkite javainius PAULUNS su mėlynėmis ir acai uogomis.

  3. Šaldytas uogas sutrinkite šaukštu ir sumaišykite su alkoholiniu gėrimu. Sausainius ištepkite uogomis, kad jie įgautų raudoną spalvą.

  4. Ant javainių dėkite išplaktą masę, sausainius, vėl išplaktą masę, supjaustytas braškes, avietes, maskarponės plakinį, sausainius ir vėl išplaktą masę ant sausainių vidurio. Apibarstykite liofilizuotomis avietėmis trindami jas per sietelį. Papuoškite mėtų lapeliais.


ALFO PATARIMAI:

· Uogas galite rinktis, kokias mėgstate.

· Alkoholinis gėrimas gali būti: apelsinų likeris, romas ar kt.

· Galite desertą valgyti iškart – jis bus šiek tiek skystesnis, sausainiai trapesni ir sausesni arba valgyt vėliau, tuomet jis bus tirštesnis, o „Damų piršteliai“ drėgnesni.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page