Mėgstate saldintus gėrimus? Jūsų vaikai dievina limonadą? Gaminkite namuose: ir sveikiau, ir netgi skaniau!
Alfo prieskoningo braškių limonado receptas bus naudingas, kai reikės malšinti ir šventinį, ir kasdienį troškulį.
#Alfodidysiskulinarinissou žiūrėkite čia
2 litrams limonado reikės:
3–4 laurų lapų
3–4 THAI DANCER džiovintų žaliųjų citrinų lapų
2–3 cinamono lazdelių
1 šaukšto gvazdikėlių
2 citrinų žievelių
6 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo
300 g braškių
2 saujų ledukų
1,5 l TICHĖS natūralaus mineralinio vandens (gazuoto)
Laurų ir THAI DANCER džiovintus žaliųjų citrinų lapus, cinamono lazdeles, gvazdikėlius užpilkite vandeniu, pavirkite 5 minutes. Baigus virti uždenkite dangčiu ir palikite atvėsti.
Kai atvės, įtarkuokite citrinos žievelės. Įpilkite DANSUKKER auksaspalvio cukraus sirupo ir išmaišykite.
Braškes sudėkite į virtuvinį smulkintuvą ir sutrinkite.
Į ąsotį įberkite ledukų, supilkite paruoštą skystį, braškių tyrę ir TICHĖS natūralų mineralinį vandenį (gazuotą). Viską išmaišykite.
ALFO PATARIMAI:
· Jei nemėgstate tirščių, galite braškių masę perkošti per sietelį.
· Limonadui galite naudoti tokias uogas, kokias mėgstate.
· Saldumą reguliuokite pagal skonį.
· Prieskoningą vandenį galite laikyti šaldytuve apie savaitę ir kartas nuo karto skaninti kitus ruošiamus limonadus.
· Uogas galite naudoti tiek šviežias, tiek šaldytas. Tik siūlau jas sutrinti prieš pat naudojimą ir sunaudoti per 24 valandas.
Skanaus!