top of page

Gaivus jogurtinis braškių tortas (Receptas)

Jogurtinis braškių tortas yra vasaros sezono klasika. Greitai pagaminamas, greitai suvalgomas, gaivus ir lepinantis skoniu ir vaizdu.


jogurtinis braškių tortas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Jogurtiniam braškių tortui pagaminti reikia:

  • 50 ml citrinų sulčių

  • Šviesaus biskvito lakšto

  • 30 g DANSUKKER

  • cukraus „Panevėžio Plius“

  • Kremui:

  • 20 g želatinos

  • 150 ml apelsinų sulčių

  • 250 ml pertrintų braškių

  • 350 ml grietinėlės

  • 50 g DANSUKKER

  • cukraus miltelių

  • 250 ml graikiško jogurto

  • 400 g braškių (papuošti)


1. Sumaišykite DANSUKKER cukrų „Panevėžio plius“ ir citrinų sultis. Į 20 cm skersmens formą įdėkite popierinę juostą palei šonus. Į vidų dėkite biskvitinį pagrindą. Pašlakstykite jį sirupu. Formos perimetrą iš vidaus apdėliokite pusiau perpjautomis braškėmis.

2. Kremui želatiną užpilkite apelsinų sultimis, išbrinkinkite ir ištirpinkite, dar šiltą masę sumaišykite su trintomis braškėmis.

3. Grietinėlę išplakite su DANSUKKER cukraus milteliais ir sumaišykite su jogurtu. Sumaišykite

grietinėlės-jogurto bei braškių-želatinos mases ir supilkite į formą ant paruošto pagrindo.

4. Stingdykite šaldytuve. Puoškite šviežiomis braškėmis.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page