top of page

Gaivūs ir kremiški uogų-vyno keksiukai (Receptas)

  • eglerace
  • prieš 21 valandą
  • 2 min. skaitymo

Koks saldus stalas be simpatiškųjų keksiukų? Alfas dalinasi labai uogiškų, vyno poskonį turinčių nealkoholinių, bet galvą susukančių keksiukų receptu.  Pagaminsite greitai ir lengvai. Jeigu neturite laiko ar noro kepti tortą ar tartą, tai šie gražuoliai yra puikiausia alternatyva. 

Subtiliai saldūs, drėgni ir aromatingi – šie keksiukai patiks visiems, kurie jų paragaus. 

uogų ir vyno keksiukai_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia.

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

 

12 keksiukų

Gaminimo laikas: apie 30 min.

Šaldymo laikas: apie 2 val. 


Keksiukams pagaminti reikia:

  • 400 ml baltojo sauso vyno 

  • 72 g DR. OETKER aviečių skonio želė

  • 90 g ROKIŠKIO sviesto „Naminis“

  • 160 g GAIDELIS pusrytainių su vanile „7 grūdai“

  • 11 g SUMMER šaltyje džiovintų aviečių 

  • 200 ml ROKIŠKIO grietinėlės „Naminė“ 35 % rieb.

  • 2–3 šaukštų DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • 3 šaukštų ROKIŠKIO grietinės „Naminė“

  • ½ citrinos žievelės 

  • 16 g DR. OETKER vanilinio cukraus 

  • 100 g šviežių uogų (aviečių, šilauogių, gervuogių)

  • 6–7 braškių 

  • Keleto šviežių mėtų lapelių 


1. Prikaistuvyje sumaišykite baltąjį vyną ir DR. OETKER aviečių skonio želė. Kaitinkite, nustatę vidutinę kaitrą, kol milteliai visiškai ištirps. Mišinį palikite atvėsti, kad pradėtų stingti.

2. Ištirpinkite ROKIŠKIO sviestą „Naminis“. 

3. Į smulkintuvą suberkite laužytus GAIDELIS pusrytainius su vanile „7 grūdai“ ir SUMMER šaltyje džiovintas avietes. Susmulkinkite iki trupinių ir supilkite sviestą. Sutrinkite.  

4. Keksiukų formelę išklokite maistine plėvele ir išdėliokite paruoštą keksiukų masę. Pirštais lengvai prispauskite pagrindą. 

5. Į dubenį supilkite ROKIŠKIO grietinėlę „Naminė“, suberkite DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“ ir išplakite. Sudėkite ROKIŠKIO grietinę „Naminė“ ir vėl plakite. Įtarkuokite citrinos žievelės, suberkite DR. OETKER vanilinį cukrų. Išmaišykite.

6. Paruoštą grietinės kremą supilkite ant sausainių pagrindo.

7. Griežinėliais supjaustykite avietes, gervuoges ir braškes. Ant keksiukų dėliokite uogas, o per vidurį – pradėjusią stingti želė.

8. Keksiukus papuoškite šviežiais mėtų lapeliais.


Gardžių atradimų.


bottom of page