Reikia vakarėlio „vinies", „razinkos"? Mėgstate arbūzus, bet jau pabodo valgyti įprastai ir norėtumėte patiekti jį kažkaip kitaip? Alfas siūlo... gaivų, gražų, beveik be kalorijų želė tortą arbūze. Prapjaunate, o ten... ! Nesudėtingas receptas, o efektas garantuotas!
6–8 asm.
Arbūzo želė tortui pagaminti reikia:
1 vid. arbūzo (2–3 kg)
500 g mėgstamų uogų (šilauogių, mėlynių, braškių, žemuogių)
2 butelių nealkoholinio pusiau sauso vyno
400 ml karšto vandens
4 pakelių želė (žemuogių, citrinos, vyšnių ir miško uogų)
1 tarkuotos citrinos žievelės
Nupjaukite viršutinę arbūzo dalį ir su šaukštu išskobkite jo vidų. Arbūzo gabaliukus galite suvalgyti.
Į indą supilkite karštą vandenį, suberkite želės miltelius ir gerai išmaišykite, kol milteliai ištirps. Skystį perpilkite iš vieno indo į kitą, taip jis greičiau atšals, supilkite nealkoholinį vyną, įberkite citrinos žievelės, išmaišykite.
Dalį skysčio supilkite į arbūzą, dėkite uogas, vėl pilkite skystį ir dėkite uogas.
Arbūzą tvirtai pastatykite šaldytuve ir šaldykite per naktį. Ryte jį supjaustykite tarsi skiltelėmis ir ragaukite.
ALFO PATARIMAI:
Galite naudoti įvairias sezonines uogas ar vaisius.
Uogas į arbūzą dėkite šaltas, taip želė greičiau sustings.
Jei norite pasigaminti šį patiekalą greičiau – arbūzą perpjaukite per pusę ir želę gaminkite puselėse, taip ji greičiau sustings.
Išskobus arbūzą pripilkite į jį vandens, taip išmatuosite jo tūrį ir žinosite, kiek želės į jį tilps. Dažniausiai prireikia 2–3 butelių nealkoholinio vyno.
Ypatingai dera mangai su rūgštesnėmis uogomis: braškėmis, avietėmis.
Vietoje nealkoholinio vyno ar sidro, galite pilti ir alkoholinį vyną, sidrą ar tiesiog vandenį.
Jei naudosite visus šaltus ingredientus, neprireiks net ir nakties, arbūzas sustings per 2–3 valandas.
Skanaus!