Šio ir kitų laidos SKONIO IŠŠŪKIS receptų video receptus galite rasti ČIA
Reikia:
1 saliero lapkočio
1–2 šalotinių svogūnėlių
1 nedidelės cukinijos
1 skiltelės česnako
2 šaukštų aliejaus
30–40 g sviesto
~500 ml vandens
Žiupsnelio druskos
600 g HEINZ konservuotų žaliųjų žirnelių
Ryšelio mėtų
Natūralaus jogurto (patiekti)
Supjaustykite saliero lapkotį, šalotinius svogūnus, cukiniją ir susmulkinkite česnaką.
Į keptuvę supilkite aliejų, sudėkite sviestą ir pašildykite, kol ištirps sviestas. Suberkite supjaustytas daržoves ir pakepkite, kol suminkštės.
Daržoves perkelkite į puodą, supilkite vandenį, užvirinkite, pasūdykite.
Atidėkite kelis šaukštus žirnelių, o likusius suberkite į puodą. Užvirinkite vėl ir pavirkite 2–3 min., kad žirneliai neprarastų savo spalvos.
Sriubą sutrinkite kokteilinėje su keliais mėtų lapeliais.
Supilkite į lėkštes, patiekite su jogurtu, puoškite atidėtais žirneliais ir mėtų lapeliais.
Skanaus!
Laidos metu Dovilė gurkšnoja skanią kavą iš Beko kavos aparato. Jį gali įsigyti ČIA.