top of page

Gaivu, greita, lengva: pertrinta žaliųjų žirnelių sriuba


Žaliųjų žirnelių sriuba, VMG receptai
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Šio ir kitų laidos SKONIO IŠŠŪKIS receptų video receptus galite rasti ČIA


Reikia:

  • 1 saliero lapkočio

  • 1–2 šalotinių svogūnėlių

  • 1 nedidelės cukinijos

  • 1 skiltelės česnako

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 30–40 g sviesto

  • ~500 ml vandens

  • Žiupsnelio druskos

  • 600 g HEINZ konservuotų žaliųjų žirnelių

  • Ryšelio mėtų

  • Natūralaus jogurto (patiekti)



  1. Supjaustykite saliero lapkotį, šalotinius svogūnus, cukiniją ir susmulkinkite česnaką.

  2. Į keptuvę supilkite aliejų, sudėkite sviestą ir pašildykite, kol ištirps sviestas. Suberkite supjaustytas daržoves ir pakepkite, kol suminkštės.

  3. Daržoves perkelkite į puodą, supilkite vandenį, užvirinkite, pasūdykite.

  4. Atidėkite kelis šaukštus žirnelių, o likusius suberkite į puodą. Užvirinkite vėl ir pavirkite 2–3 min., kad žirneliai neprarastų savo spalvos.

  5. Sriubą sutrinkite kokteilinėje su keliais mėtų lapeliais.

  6. Supilkite į lėkštes, patiekite su jogurtu, puoškite atidėtais žirneliais ir mėtų lapeliais.


Skanaus!


Laidos metu Dovilė gurkšnoja skanią kavą iš Beko kavos aparato. Jį gali įsigyti ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page