Gaivios, uogų pilnos kuskuso salotos puikiai tinka prie grilyje keptos žuvies ar baltos mėsos patiekalų (vištienos, triušienos, kalakutienos). Jos taip pat gali būti atskiras patiekalas.
2–3 asm.
Kuskuso salotoms paruošti reikia:
300 g trešnių
300 g vyšninių pomidorų
1–2 keptų marinuotų paprikų
1 ryšelio svogūno laiškų (baltųjų dalių)
200 g sauso kuskuso
Kelių mėtų lapelių
1–2 šaukštų alyvuogių aliejaus (kuskuso gaminimui)
Padažui:
80 ml neutralaus skonio aliejaus (rapsų, vynuogių kauliukų ir kt.)
40–60 ml citrinos sulčių
1 šaukštelio raudonosios paprikos
15 ml auksaspalvio sirupo
Žiupsnelio druskos
1 smulkintos skiltelės česnako
Išimkite trešnių kauliukus, perpjaukite jas per pusę. Pomidoriukus ir paprikas supjaustykite kubeliais. Svogūnų laiškus supjaustykite gana stambiai.
Kuskusą suberkite į didelį plokščią indą, užpilkite 350 ml verdančio vandens ir šaukštu aliejaus. Uždenkite ir palikite 5–7 min. Tada atidenkite ir išpurenkite šakute.
Sumaišykite visus ingredientus padažui, supilkite jį į dar šiltą kuskusą ir permaišykite.
Vyšnias, paprikas ir pomidorus sujunkite su kuskusu, bet labai nemaišykite, kad neapsiveltų. Patiekdami pabarstykite svogūnų laiškais ir mėtomis.
Gardžių atradimų.