Pomidorų ir trešnių sezonas gerokai įpusėjęs, todėl nuodėmė būtų neišbandyti šių gaivių salotų recepto. Salotose puikiai tiks mocarelos ir fetos sūris. Skanaus!
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
2 asm.
Gaivioms pomidorų ir trešnių salotoms reikia:
3–4 įvairių spalvų pomidorų
1 mėlynojo svogūno
2 šaukštų baltojo vyno acto
4–5 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 nedidelės citrinos
1 saujos trešnių
2 šaukštų trešnių sulčių (likusių nuo uogų)
2–3 šaukštų balzaminio acto kremo
Bazilikų ir mėtų lapelių (papuošimui)
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Supjaustykite pomidorus (tik ne per smulkiai) ir dėkite į serviravimo lėkštę.
Supjaustykite svogūnus vidutiniais gabalėliais, apšlakstykite baltojo vyno actu ir alyvuogių aliejumi, patarkuokite citrinos žievelės, berkite druskos ir įmasažuokite viską rankomis, dėkite ant pomidorų. Užberkite trešnių.
Į trešnių sultis pilkite balzaminį acto kremą, alyvuogių aliejų, įtarkuokite citrinos žievelės, įspauskite citrinos sulčių, įberkite druskos, pipirų ir viską išmaišykite. Užpilkite padažą ant salotų, papuoškite bazilikų, mėtų lapeliais ir skanaukite.
ALFO PATARIMAI:
· Šiose salotose puikiai tiks mocarelos ir fetos sūris. Jei norite sočiau, užbarstykite sūrio ant salotų.
· Trešnes galite keisti vyšniomis, bet ne per daug rūgščiomis.
Skanaus!