Kerniaus Pauliukonio nuotr.
GAIVIOS SALOTOS SU ARBŪZU, RIKOTOS SŪRIU, KRIAUŠĖMIS, ŠPINATŲ LAPAIS IR KEDRINĖMIS PINIJOMIS
(4 asm.)
Jums reikės:
3 didelių kriaušių
50glydyto sviesto
2 šaukštelių rudojo cukraus
apie 500 g arbūzo minkštimo
200 g rikotos sūrio
30gskrudintų lazdynų riešutų
50 g skrudintų kedrinių pinijų
100 g špinatų
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
4šaukštų balzaminio acto kremo
žiupsnelio druskos
Kriaušes nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sumaišykite su sviestu, cukrumi ir žiupsneliu druskos.
Sudėkite į kepimo formą ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
Maisto smulkintuvu sutrinkite rikotą ir lazdynų riešutus.
Į pasirinktas lėkštes įpilkite balzaminio acto kremo.
Ant balzaminio acto kremo išdėliokite kubeliais pjaustytą arbūzą, špinatus ir kedrų riešutus. Uždėkite paruoštos rikotos masės, keptų kriaušių ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Skanaus!