Kai pakvimpa mandarinais, jaučiame artėjančias Kalėdas. Todėl lengvai pagaminamas morenginis pyragas gali tapti švenčių pranašu.
Laidą #Alfodidysisšou žiūrėkite čia
Morenginiam pyragui su vaisiais pagaminti reikia:
4 mandarinų
1 greipfruto
2 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių
1 šaukšto tarkuoto PERGALĖS juodojo šokolado
5 šaukštelių DEN GAMLE FABRIK abrikosų džemo
Kremui:
180 g ŽEMAITIJOS PIENO varškės 9 % rieb.
180 g kambario temperatūros sviesto
1 greipfruto žievelės
1½ šaukšto DANSUKKER cukraus miltelių
Morengui:
4 kiaušinio baltymų
160 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
Kiaušinio baltymus elektriniu maišytuvu suplakite iki kreminių putų, toliau plakant po vieną šaukštelį sudėkite DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“ ir plakite iki standžių putų. Mandarinus nulupkite, greipfruto žievelę nutarkuokite į atskirą indelį. Greipfrutą nulupkite ir padalinkite į skilteles.
Į kepimo popieriumi išklotą skardą dėkite išplaktą morengo masę ir ją paskirstykite per visą skardos plotį. Kepkite 140 °C temp. orkaitėje apie 20 minučių ir apie 40 minučių palikite pravertoje orkaitėje, kad atvėstų.
Į dubenį sudėkite ŽEMAITIJOS PIENO varškę, sviestą, tarkuotą greipfruto žievelę ir viską sumaišykite. Įdėkite DANSUKKER cukraus miltelių ir vėl išmaišykite.
Į indą tortui patiekti dėkite kremo sluoksnį, ant viršaus užtarkuokite juodojo PERGALĖS šokolado, dėkite DEN GAMLE FABRIK abrikosų džemo, tada dėliokite greipfruto ir mandarino skilteles. Ant kremo ir vaisių iš sulaužyto morengo gabalėlių dėliokite „ledkalnį“. Ant viršaus pabarstykite DANSUKKER cukraus miltelių. Galite patiekti su ledais.
Skanaus!