top of page

Fokačija su pomidorais (Receptas)

Fokačija yra plokščia rauginta orkaitėje kepta duona, kuri gali gardinama įvairiausiais pagardais ir būti valgoma taip pat labai įvairiai: kaip duonelė prie sriubos ar salotų, kaip sumuštinių duona arba valgoma pusryčiams vietoje sumuštinių. Įjunkite vaizduotę ir pasiduokite savo skonio kaprizams.

naminė fokačija su pomidorais_Alfo receptas
VMG nuotr.

6 asm.

Gaminimo laikas: 1 val. 30 min.


Fokačijai pagaminti reikia:

  • 10 g šviežių mielių

  • 200 ml šilto vandens

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 350 g miltų

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 400 g slyvinių pomidorų

  • 1 šakelės šviežio rozmarino

  • 1 šaukštelio rupios druskos

  • 4–5 skiltelių česnako

  • 3–4 šaukštų alyvuogių aliejaus


  1. Mieles ištirpinkite vandenyje su cukrumi, uždenkite ir palaukite 15 min., kol paviršiuje susidarys putos.

  2. Suberkite miltus ir supilkite aliejų. Užmaišykite minkštą tešlą ir palikite 30–40 min., kol pakils.

  3. Tešlą rankomis ištempkite į lakštą. 

  4. Stipriai spausdami pirštais padarykite lakšte duobutes. Ant viršaus išdėliokite supjaustytus ketvirtadaliais pomidorus, lengvai juos įspausdami į tešlą. 

  5. Apibarstykite smulkintais rozmarinais ir druska. 

  6. Sudėkite česnako skilteles ir apšlakstykite aliejumi. 

  7. Kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 15 min. (orkaitėje apie 20 min.).


Gardžių atradimų.


 

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.


Naujausi įrašai

bottom of page