top of page

Filo tešlos pyragas su varške (Receptas)


filo tešlos pyragas_Alfo receptas
VMG nuotr.

6–8 asm.

Gaminimo laikas: 1 val. 10 min.


Filo tešlos pyragui pagaminti reikia:

  • 150 g sviesto

  • 100 g rudojo cukraus

  • 1 šaukštelio cinamono

  • 1 pakuotės Filo tešlos

Įdarui:

  • 200 g varškės

  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės

  • 1 kiaušinio

  • 1 šaukšto migdolų miltų


1. Sumaišykite visus įdarui skirtus produktus. Sviestą ištirpinkite. Cukrų sumaišykite su cinamonu.

2. Imkite po vieną tešlos lakštą, likusius laikykite uždengę. Teptuku patepkite tešlos lakštą̨ sviestu, apibarstykite cinamono ir cukraus mišiniu. Uždėkite kitą lakštą, lygiai taip pat patepkite ir apibarstykite. Uždėkite įdaro, suformuokite maišelį su „karūnėle“ viršuje. 

3. Maišelį sudėkite į formą. Taip suformuokite likusius tešlos lakštus. Sudėkite juos į silikoninę formą, pašlakstykite viršų sviestu, apibarstykite cinamono ir cukraus mišiniu. Kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 35 min. (orkaitėje 45 min.).


Gardžių atradimų.

bottom of page