Midijų troškinį jau ir pamėgome, ir visi išmokome gaminti, todėl metas žengti dar vieną kulinarinį žingsnį į priekį – pasimėgauti gardžiu įdaru užkeptomis midijomis. Tai filipinietiška maniera ruoštas patiekalas, kuriam tiesiog neįmanoma atsispirti. Šis ypatingai lengvai pagaminamas patiekalas tiks ir draugų vakarėliams, ir artėjančioms šventėms. Patiekalui tinka ir didelės, ir mažesnės midijos.
Puiki proga išbandyti šį tą naujo, tiesa?
8 asm.
Gaminimo laikas: 20 min.
Užkeptoms midijoms paruošti reikia:
800 g žaliųjų midijų (puse kiauto)
50 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
2–3 šaukštų miltų
200 g grietinėlės
1 šaukšto RAMBYNO tepamo sūrelio su kietuoju sūriu
2–3 skiltelių česnako
1 saujelės šviežių petražolių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
120 g GERMANTAS puskiečio sūrio „Tilsit“
SKONIS IR KVAPAS putojančios arbatos „Jubiliejinė“
Midijas gerai nuvarvinkite ir sudėkite į folija išklotą kepimo skardą.
Keptuvėje išlydykite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, suberkite miltus, maišydami supilkite grietinėlę ir sudėkite RAMBYNO tepamą sūrelį su kietuoju sūriu.
Česnaką ir petražoles susmulkinkite, suberkite į padažą kartu su druska ir KOTANYI ketverių pipirų mišiniu. Sutarkuokite GERMANTAS puskietį sūrį „Tilsit“, išmaišykite.
Ant midijų dėkite po šaukštą padažo ir kepkite įkaitintoje 190 °C orkaitėje apie 10 min.
Prie midijų puikiai derės SKONIS IR KVAPAS putojanti arbata „Jubiliejinė“, kurioje atsiskleidžia kruopščiai atrinktos arbatos, cinamono, imbiero ir kombučios skonių natos.
Gardžių atradimų!