Varškės spurgos yra turbūt vienas nostalgiškiausių skanėstų, kuriam nėra abejingų. Alfas siūlo pasigaminti dviejų skonių varškės spurgas su ypatingu padažu.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
6 didesnėms spurgoms (arba 8 mažesnėms) pagaminti reikia:
1 kiaušinio
180–200 g ŽEMAITIJOS PIENO varškės 0,5 % rieb.
2 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių
6 šaukštų miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio citrinos, apelsino ir greipfruto tarkuotų žievelių mišinio
1 šaukštelio smulkintų, liofilizuotų braškių
Žiupsnelio KOTANYI vanilės
BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“ (kepimui)
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Padažui:
1 puodelio sutirštinto pieno
30 g PERGALĖS triufelių skonio šokolado
1 NESPRESSO espreso kavos puodelio
1. Kiaušinį išplakite su druska.
2. Tada varškę išmaišykite su cukraus milteliais ir išplaktu kiaušiniu. Suberkite miltus ir kepimo miltelius, viską išmaišykite.
3. Tešlą padalinkite į dvi dalis. Į vieną tešlą suberkite tarkuotas citrusinių vaisių žieveles, o į kitą –uogas ir vanilę. Viską išmaišykite.
4. Į sutirštintą pieną sudėkite šokoladą, dėkite į mikrobangų krosnelę ir viską išlydykite. Tada supilkite kavą, viską išmaišykite.
5. Formuokite spurgas iš skirtingų tešlos variantų. Dėkite jas į puodą su įkaitintu aliejumi. Kepkite kelias minutes, kol gražiai apkeps.
6. Patiekite apibarstę cukraus milteliais ir su paruoštu šokoladiniu padažu.
ALFO PATARIMAI:
· Jei norite skystesnio padažo, valgykite dar karštas spurgas, o jei valgysite jas atvėsusias, padažas sutirštės.
· Svarbu, kad formuojant spurgas tešlos nebūtų sumaišytos. Viena būtų vienoje pusėje, kita – kitoje. Taip jausite abiejų tešlų skonį.
· Nepridėkite į puodą per daug spurgų, nes aliejus atšals ir jos sunkiau keps.
Skanaus!