Pyragas, kurį skanu valgyti ir vieną, ir patiekus su vaniliniais ledais. Braškes galite keisti bananais, mangais, ananasais.
#Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
Braškių pyragui iškepti reikia:
3 kiaušinių
4–5 šaukštų ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
Žiupsnelio KOTANYI druskos
5 šaukštų miltų
5 šaukštų smulkintų migdolų
4–5 šaukštų lydyto sviesto
1 kupino šaukšto kepimo miltelių
2 žaliųjų citrinų
1 kg braškių
1. Į dubenį muškite kiaušinius, berkite cukrų, druską. Išplakite.
2. Berkite miltus, migdolus, viską išmaišykite. Supilkite sviestą, berkite kepimo miltelius ir maišykite. Tešla neturėtų būti per skysta, bet nuo mentelės bėgti turėtų lengvai.
3. Įtarkuokite citrinų žievelių.
4. Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, berkite žiupsnelį cukraus, dėkite per pusę perpjautas braškes (užpildykite visą skardos dugną).
5. Ant braškių dėkite tešlą ir ją tolygiai paskleiskite.
6. Pyragą kepkite 180 °C temp. apie 30 min.
ALFO PATARIMAI:
· Pradžioje atrodys, kad tešlos yra per mažai, tačiau neapsigaukite, ji dar iškils, bet jos ir neturi būti daug.
· Nenaudokite šaldytų braškių, nes jose per daug vandens.
· Šiame pyrage labai tiktų bananai, ananasai ar mangai.
· Pyragas labai skanus vienas, bet galite jį patiekti ir su vaniliniais ledais.
· Į tešlą galite įdėti trupintų GAIDELIS sausainių „Šokoladas“ arba PERGALĖS juodojo šokolado. Taip pyragas taps marmuriniu.
· Braškes galite keisti vyšniomis, tačiau atkreipkite dėmesį, kad toks pyragas bus rūgštesnis.
Skanaus!