8–10 asm.
Gaminimo laikas: 4 val.
Desertui paruošti reikia:
MORENGUI:
3 kiaušinių baltymų
180 g DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
2 šaukštų aguonų
2 šaukštų moliūgų sėklų
VYŠNIŲ UOGIENEI:
400 g vyšnių
5 šaukštų DANSUKKER cukraus uogienėms
2 žvaigždinių anyžių
2 cinamono lazdelių
PATIEKIMUI:
2 stiklinių plaktos grietinėlės
1 stiklinės aviečių
1 stiklinės šilauogių
Keleto mėtų lapelių
Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo, po truputį dėkite DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“ ir toliau plakite apie 8–10 min., kol cukrus ištirps.
Morengą dėliokite į skardelę, išklotą kepimo popieriumi, ant viršaus berkite aguonas ir moliūgų sėklas.
Morengą kepkite orkaitėje 130 °C temp. apie 20 min. Tada palikite orkaitėje, kad lėtai atvėstų ir iki galo išdžiūtų.
Vyšnioms pašalinkite kauliukus ir berkite jas į keptuvę, sudėkite DANSUKKER cukrų uogienėms, žvaigždinius anyžius, cinamono lazdeles ir troškinkite apie 10 min., nustatę žemą kaitrą. Atvėsinkite.
Į lėkštę sudėkite plaktą grietinėlę, troškintas vyšnias, morengą ir šviežias uogas. Papuoškite mėtomis.
Gardžių atradimų.