top of page

„Etano betvarkė“ (Receptas)


desertas etano betvrake_Alfo nuotr.
VMG nuotr.

8–10 asm. 

Gaminimo laikas: 4 val.


Desertui paruošti reikia:

MORENGUI:

  • 3 kiaušinių baltymų

  • 180 g DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • 2 šaukštų aguonų

  • 2 šaukštų moliūgų sėklų


VYŠNIŲ UOGIENEI:

  • 400 g vyšnių

  • 5 šaukštų DANSUKKER cukraus uogienėms

  • 2 žvaigždinių anyžių

  • 2 cinamono lazdelių


PATIEKIMUI:

  • 2 stiklinių plaktos grietinėlės

  • 1 stiklinės aviečių

  • 1 stiklinės šilauogių

  • Keleto mėtų lapelių


  1. Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo, po truputį dėkite DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“ ir toliau plakite apie 8–10 min., kol cukrus ištirps.

  2. Morengą dėliokite į skardelę, išklotą kepimo popieriumi, ant viršaus berkite aguonas ir moliūgų sėklas. 

  3. Morengą kepkite orkaitėje 130 °C temp. apie 20 min. Tada palikite orkaitėje, kad lėtai atvėstų ir iki galo išdžiūtų.

  4. Vyšnioms pašalinkite kauliukus ir berkite jas į keptuvę, sudėkite DANSUKKER cukrų uogienėms, žvaigždinius anyžius, cinamono lazdeles ir troškinkite apie 10 min., nustatę žemą kaitrą. Atvėsinkite.

  5. Į lėkštę sudėkite plaktą grietinėlę, troškintas vyšnias, morengą ir šviežias uogas. Papuoškite mėtomis.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page