Sveikas ir sotus, be to, gana greitai paruošiamas patiekalas pusryčiams.
Patobulintas lietinių receptas garantuoja, kad blyneliai bus šilkiniai ir plonyčiai, tačiau pilni špinatuose esančių naudingųjų medžiagų. Sotumo ir dar daugiau spalvų suteikia keptas kiaušinis su skystu tryniu.
Pagardinkite petražolėmis ar kitais mėgstamais žalumynais ir skanaus!
2 asmenims
Lietiniams su špinatais iškepti reikia:
150 ml pieno
50 ml vandens
20 g ištirpinto sviesto
1 kiaušinio (lietinių tešlai)
80 g miltų
100 g špinatų
Aliejaus (kepti)
2 kiaušinių
40 g fetos
šviežių kalendrų (papuošti)
grietinės (patiekti)
druskos, juodųjų pipirų
1. Visus produktus, išskyrus aliejų, ne tešlai skirtus kiaušinius, fetą, grietinę ir kalendras, suplakite kokteilinėje arba plakikliu. Tešlą palikite apie 30 minučių pastovėti.
2. Įkaitinkite keptuvę, plonu sluoksniu patepkite ją aliejumi, įpilkite tešlos ir paskirstykite ją lygiu sluoksniu.
3. Kepkite atidžiai stebėdami ir nustatę gana didelę kaitrą. Jei matote, kad lietinis pradeda degti, sumažinkite kaitrą. Apverskite lietinį ir kepkite iš kitos pusės.
4. Iškepkite kiaušinius.
5. Patiekite lietinius su grietine, keptais kiaušiniais, apibarstę trupinta feta, kalendromis ir žiupsneliu juodųjų pipirų.
Skanaus!
Receptas iš knygos GAL PAVALGOM?
Patarimų, kaip iškepti tobulus lietinius rasite ČIA