4 asm.
Gaminimas 1 val. 20 min.
Reikia:
500 g lęšių
1 baltosios poro dalies
1 svogūno
1 skiltelės česnako
1 didelės riekės saliero šaknies
1 prieskonių puokštės (bouquet garni*)
100 g šaltai rūkytų lašinių
4 Strasbūro dešrelių
25 g sviesto
Druskos, šviežiai grūstų pipirų
1. Nulupkite saliero šaknį ir supjaustykite mažais gabalėliais. Nulupkite česnaką, svogūną ir stambiai susmulkinkite. Griežinėliais supjaustykite baltąją poro dalį, nuimkite lašinių odelę (jei jie su odele). 2. Keptuvėje pašildykite sviestą. Saliero ir svogūno gabalėlius, lašinius ir porą apkepinkite, kol pagels (2–3 min.), po to sumažinkite kaitrą ir palikite kepti kelioms minutėms. 3. Sudėkite lęšius į troškintuvą, užpilkite 1,5 l šalto vandens, dėkite druskos, pipirų, česnaką ir prieskonių puokštę. Supilkite keptuvės turinį. Uždenkite ir užvirinkite, tada sumažinkite kaitrą iki mažiausios ir palikite virti apie valandą. 4. Išimkite prieskonių puokštę ir lašinius, sriubą pertrinkite smulkintuvu ir vėl dėkite ant ugnies. Įdėkite supjaustytas dešreles ir lašinių gabalėlius.