6 asm.
Dviskoniams kūčiukams pagaminti reikia:
400 g miltų
Šlakelio DANSUKKER auksaspalvio sirupo
5 g sausų mielių
200 g šilto pieno
50 ml BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus
5 šaukštų grūstų aguonų (jei norite dar intensyvesnės spalvos, galite dėti ir daugiau)
Žiupsnelio KOTANYI šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Žiupsnelio KOTANYI malto muskato
Žiupsnelio KOTANYI druskos
1. Miltus, DANSUKKER auksaspalvį sirupą, druską ir mieles suberkite į maišytuvo indą,
supilkite pieną ir pradėkite minkyti. Palaipsniui supilkite BASSO ypač tyrą alyvuogių aliejų.
Išminkyta tešla turi būti glotni ir elastinga.
2. Padalinkite tešlą į dvi dalis. Į vieną suberkite aguonas ir išminkykite, suformuokite volelį.
Kitą pagardinkite KOTANYI juodaisiais pipirais ir maltu muskatu. Taip pat suformuokite
volelį.
3. Aguonų ir muskato volelius suvyniokite virvele ir lengvai pakočiokite. Ritinėlį supjaustykite
ir dėkite kūčiukus ant ELECTROLUX skardos „Easy2Clean“.
4. Kepkite 190 °C temp. apie 7–8 min. Jei norite, kad būtų traškūs, kepkite iki auksaspalvio
atspalvio. Jei labiau mėgstate, kad kūčiukai būtų traškūs iš išorės, bet viduje minkšti, kepkite
trumpiau.
PATARIMAI:
1. Muskato riešutą galite keisti, kalendra ar Provanso žolelėmis.
2. Jei labiau mėgstate saldesnius kūčiukus, antrąjį sluoksnį galite gardinti ne prieskoniais, o cukraus
sirupu.
3. Šiuos kūčiukus galite skanauti kartu su ESPANA čioriso dešra, sūriu ar žuvimi.
Skanaus.