Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite ČIA
Grybų sriubai pagaminti reikia:
Vieno vidutinio poro
6–8 skiltelių česnako
200 g saliero gumbų
500 g grybų (galite naudoti, kokie patinka)
Dviejų šaukštų sviesto
Žiupsnelio SANTA MARIA muskato riešutų
1 l mėsos ar daržovių sultinio
50 g „Brie“ sūrio
50 g kietojo parmezano sūrio
50 g fermentinio tarkuoto sūrio
150 g grietinėlės 35 % rieb. arba pieno
Saujos špinatų
Žiupsnelio džiovintų baravykų
Saujos duonos traškučių Bon Chance BON DROPS voveraičių skonio
1.Supjaustykite porus, saliero gumbus, česnakus. Apšlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje apie 25 min., kol gražiai apskrus.
2. Supjaustykite grybus. Pakaitinkite puodą ir dėkite sviestą. Suberkite supjaustytus grybus. Juos apkepkite. Įtarkuokite muskato riešuto, įberkite juodųjų pipirų ir druskos.
3. Supilkite sultinį ir sudėkite apkeptas daržoves. Palaukite kol viskas užvirs ir pavirkite 10 min.
4. Sudėkite pasirinktus sūrius. Viską sutrinkite su virtuviniu trintuvu.
5. Dalį sriubos supilkite į virtuvinio smulkintuvo indą, įdėkite špinatų ir viską sutrinkite.
6. Į dubenėlį pilkite vieną sriubos sluoksnį, tada supilkite žalios spalvos sriubą. Įtarkuokite džiovintų baravykų. Ant viršaus užberkite duonos traškučių Bon Chance BON DROPS. Galite papuošti žolelėmis.
ALFO PATARIMAI:
· Jei sriuboje norisi mėsos, galite kartu su grybais pakepinti ir šoninės.
· Sultinį galite pasigaminti patys arba naudoti sultinio kubelį.
· Galite naudoti daugiau sultinio, jei norite, kad sriuba būtų skystesnė. Jei norite tirštesnės sriubos – įpilkite daugiau grietinėlės arba įdėkite daugiau sūrio.
· Sūrį galite rinktis tokį, kokį mėgstate. Svarbu jo nepadauginti, kad neužgožtų grybų skonio.
· Patiekti sriubą galite dubenėliuose arba stiklinėse.
Skanaus!