top of page

Duona su vytintos lašišos filė juostelėmis (Receptas)


Duona su vytintos lašišos filė juostelėmis_alfo receptas
VMG nuotr.

12–15 vnt.

Gaminimo laikas: 1 val. 45 min.


Duonai pagaminti reikia:

  • 75 ml grietinėlės 

  • 75 ml vandens

  • 5 g sausų mielių

  • 2 šaukštų cukraus

  • 210 g miltų

  • Žiupsnelio druskos

  • 50 g vytintos lašišos filė juostelių

  • Keleto šakelių šviežių petražolių ir kalendrų


1. Į drungną grietinėlės ir vandens mišinį suberkite sausas mieles, cukrų ir maišykite, kol ištirps.

2. Į dubenį suberkite miltus, žiupsnelį druskos ir nuolat maišydami, po truputį, supilkite vandens ir grietinėlės mišinį, suberkite smulkintas vytintos lašišos juosteles, smulkintas prieskonines žoleles ir užminkykite tešlą.

3. Tešlą palikite šiltai pakilti apie valandą.

4. Iš pakilusios tešlos suformuokite norimo dydžio duoneles (galite sudėti į nedideles formeles) ir kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 8 min. (orkaitėje 10–12 min.).


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page