top of page

Duona ant šakos su prieskoniais



Laidą ir patiekalo video receptą rasite ČIA


8 vnt.


Reikia:

  • 250 ml vandens

  • 350 g miltų

  •  4 g sausų mielių

  • 1 šaukšto DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštelio SANTA MARIA akmens druskos

  • 1 šaukštelio SANTA MARIA Viduržemio jūros prieskonių

1. Tešlai sumaišykite visus ingredientus ir minkykite, kol bus glotni tešla. Suformuokite rutulį, sudėkite į aliejumi pateptą indą, uždenkite plėvele ir dėkite nakčiai į šaldytuvą. Rinkitės patogų transportavimui indą. Tešlos tūris padidės 2–3 kartus, tad indas turi būti gana didelis.

2. Pakilusią tešlą padalinkite į 4–6 dalis, lengvai jas pakočiokite arba tiesiog ištempkite į pailgus, nestorus liežuvėlius. Jais apvyniokite paruoštas lazdyno šakas. Dėkite jas į kepsninę ir kepkite kartkartėmis pavartydami 10–15 min.


ALFO PATARIMAI:

· Rinkitės kuo lygesnes lazdyno šakas, supjaustykite jas tokio ilgio gabaliukais, kad tilptų į kepsninę, gerai jas nuplaukite.

· Duonos tešlą galite paskaninti džiovintais pomidorais, sūriu, alyvuogėmis, prieskoninėmis žolelėmis, kepintomis saulėgrąžomis ar moliūgų sėklomis.

· Lygiai taip pat galite iškepti duoną ant šakų įprastoje orkaitėje.



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page