Laidą ir patiekalo video receptą rasite ČIA
8 vnt.
Reikia:
250 ml vandens
350 g miltų
4 g sausų mielių
1 šaukšto DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio SANTA MARIA akmens druskos
1 šaukštelio SANTA MARIA Viduržemio jūros prieskonių
1. Tešlai sumaišykite visus ingredientus ir minkykite, kol bus glotni tešla. Suformuokite rutulį, sudėkite į aliejumi pateptą indą, uždenkite plėvele ir dėkite nakčiai į šaldytuvą. Rinkitės patogų transportavimui indą. Tešlos tūris padidės 2–3 kartus, tad indas turi būti gana didelis.
2. Pakilusią tešlą padalinkite į 4–6 dalis, lengvai jas pakočiokite arba tiesiog ištempkite į pailgus, nestorus liežuvėlius. Jais apvyniokite paruoštas lazdyno šakas. Dėkite jas į kepsninę ir kepkite kartkartėmis pavartydami 10–15 min.
ALFO PATARIMAI:
· Rinkitės kuo lygesnes lazdyno šakas, supjaustykite jas tokio ilgio gabaliukais, kad tilptų į kepsninę, gerai jas nuplaukite.
· Duonos tešlą galite paskaninti džiovintais pomidorais, sūriu, alyvuogėmis, prieskoninėmis žolelėmis, kepintomis saulėgrąžomis ar moliūgų sėklomis.
· Lygiai taip pat galite iškepti duoną ant šakų įprastoje orkaitėje.
Skanaus!