Sakoma, kad žuvies kepimo būdą druskoje sugalvojo neturtingi italų žvejai. Jie berdavo į katiliuką jūros druską, dėdavo ant jos ką tik jūroje sugautą žuvį, užberdavo jūros druska ir kabindavo katiliuką ant laužo. Po pusvalandžio būdavo galima valgyti sveiką, sotų ir lengvą patiekalą.
Šis receptas orkaitėje kepamo druskoje paslėpto upėtakio, gardinto kalendromis, citrinos žievele, prikimšto mandarinais, abejingų tikrai nepaliks. Paprasta ir greita, o kartu ir labai šventiška.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Druskoje keptam upėtakiui paruošti reikia:
1 kg druskos
½ stiklinės vandens
1 mandarino
1 vidutinio dydžio upėtakio
Žiupsnelio maltos kalendros
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
2 smulkintų gvazdikėlių
1 šakelės rozmarino
1. Druską sumaišykite su vandeniu. Mandarinus supjaustykite griežinėliais.
2. Upėtakį išvalykite, bet palikite su žvynais. Į vidų sudėkite pjaustytus mandarinus, ant
viršaus suberkite kalendrą, citrinos žievelę, gvazdikėlius, dėkite rozmarino šakelę.
3. Į kepimo skardą suberkite dalį druskos ir suformuokite pagrindą, tuomet sudėkite žuvį ir
uždenkite druska. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 25 min.
4. Iškepus nedelsiant suskaldykite druską, nes auštant ji ims stingti.
5. Patiekite apšlakstę aukščiausios kokybės alyvuogių aliejumi.
Skanaus.