Gera mėsa ruošiant didkepsnį – pusė darbo. Tai žino ir Alfas Ivanauskas, ir „Kulinarinių triukų“ rekorde dalyvaujantis Artūras Zuokas, draugų rate pagarsėjęs firminiais receptais: uzbekišku plovu, salotomis su ančiuviais ir apelsinais, kalmarais, įdarytais pistacijomis, ir keptu arbūzu. Įvertindamas Artūro Zuoko pomėgį grilio patiekalams, Alfas jį vaišina didkepsniu su grilintomis daržovėmis ir bananų padažu.
Jums reikės (1 asmeniui):
1 „Kitchen me“ sausai brandintos jautienos didkepsnio „Rib Eye“
1 avokado iš Meksikos
kelių vyšninių pomidoriukų „Deterino“ („Assorti“)
mėgstamų žalumynų
½ banano
60 g „Felix BBQ Smokey Hickory“ kečupo
druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas (20 minučių):
Jautienos didkepsnį nusausinkite popieriniu rankšluosčiu GRITE Charisma ir kepkite gerai įkaitintoje „Green Egg“ kepsninėje po kelias minutes iš abiejų pusių arba ilgiau. Pabarstykite druska ir pipirais.
Avokado puseles ir pomidorus taip pat kepkite ant grilio, kol gražiai apskrus.
Bananą nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su kečupu ir žalumynais. Patiekite šalia didkepsnio.