Pusryčiams ar vakarienei, o gal vakarėliui visada tinka karšti tįstančio sūrio sumuštiniai. Nustebinkite šeimą pasiūlydami dar ir desertinį karštą sumuštinį su varške, karamelizuotais bananais ir šilauogėmis. Pavyks iš pirmo karto!
Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.
Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.
2 sumuštiniai
Desertiniam varškės pyrago sumuštiniui pagaminti reikia:
2 bananų
180 g ŽEMAITIJOS liesos varškės
1 kiaušinio trynio
2 šaukštelių DANSUKKER cukraus miltelių
⅓ citrinos žievelės
Keleto šilauogių
4 riekelių mėgstamos šviesios skrudinimo duonos
25 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
Keleto šalavijo lapelių
1. Nupjaukite bananų kotelius ir su visa žieve dėkite į ZYLE grilį. Apkepinkite, kad jie šiek tiek
karamelizuotųsi.
2. Į dubenį dėkite ŽEMAITIJOS liesą varškę, kiaušinio trynį, DANSUKKER cukraus miltelių,
įtarkuokite citrinos žievelės. Viską išmaišykite. Berkite šilauogių ir vėl maišykite.
3. Apkeptus bananus nulupkite, sutraiškykite, bet ne iki tyrelės ir sudėkite į varškės masę.
Išmaišykite.
4. Ant skrudinimo duonos dėkite varškės masės ir uždenkite kita riekele.
5. Iš skirtingų sumuštinio pusių patepkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto ir apibarstykite cukraus milteliais.
6. Dėkite kepti į grilį. Papuošimui galite uždėti šalavijo lapelį ir dar šiek tiek sviesto.
PATARIMAI
1. Citrinos žievelę galite keisti apelsino žievele.
2. Jei mėgstate rūgščiau, galite į varškės masę įspausti citrinos sulčių.
3. Sumuštinius galite paskaninti cinamonu.
Skanaus.