Jeigu esate varškės apkepų gerbėjai, turite išbandyti desertinį varškės ir sorų kruopų apkepo receptą. Neužmirštamas, greitai ir nesudėtingai pagaminamas. Be to, tai gardus būdas reabilituoti pamirštas sorų kruopas.
4 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 40 min.
Orkaitės t-ra 160 °C
Sorų kruopų ir varškės apkepui pagaminti reikia:
1 stiklinės virtų sorų
400 g ekologiškos varškės DOBILAS
2 kiaušinių
50 g saldinto tirštinto pieno
1 šaukštelio maltos vanilės
1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C. Paruoškite formą keksams kepti (10 x 26 cm).
2. Atskirkite trynius nuo baltymų. Varškę sutrinkite su tryniais, tirštintu pienu, sorų kruopomis ir vanile.
3. Baltymus išplakite iki standžių putų. Atsargiai sumaišykite baltymus su likusia mase.
4. Sukrėskite tešlą į formą ir kepkite apie 40 min. Patiekite su uogų padažu.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Gardžių atradimų.