Jeigu norite, kad trinta daržovių sriuba būtų itin sodraus ir turtingo skonio, daržoves pakepkite ir net kiek apdeginkite orkaitėje. Klampi, tiršta, soti, jauki degintų paprikų ir maskarponės sūrio sriuba yra geriausias pasirinkimas drėgną rudens dieną, kai norisi sušilti ir kūną, ir sielą.
#BLENDTEC trintuvas maisto gaminimui suteiks daugiau malonumo.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
3–4 asm.
Gaminimo laikas: 40 min.
Degintų paprikų sriubai su maskarponės sūriu pagaminti reikia:
3 paprikų
2 svogūnų
3 skiltelių česnako
4–5 šakelių čiobrelių
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
150 g maskarponės sūrio
200 ml grietinėlės
1 saujos bazilikų lapelių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1. Paprikas ir svogūnus supjaustykite stambiais gabalėliais, sumaišykite su česnakais,
čiobreliais, druska, alyvuogių aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.,
200 °C temp., kol daržovės suminkštės.
2. Keptas daržoves sudėkite į BLENDTEC trintuvą, kartu su maskarponės sūriu ir
grietinėle, sutrinkite iki vientisos masės.
3. Gautą sriubą patiekite su alyvuogių aliejumi, šviežių bazilikų lapeliais ir šviežiai
grūstais pipirais.
Video receptas:
Skanaus.