Vasara yra tikras daržovių mėgėjų metas: jos šiuo metu yra pačios skaniausios.
Alfas atskleidė, kaip daržoves panaudoti ypatingai gardžiai užtepėlei su ypatingu poskoniu pasigaminti.
Video receptą žiūrėkite čia
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
3–4 asm.
Gaminimo laikas: apie 1 val.
Degintų paprikų užtepėlei pagaminti reikia:
4 įvairiaspalvių paprikų
2–3 šaukštų OBELIŲ moliūgų sėklų ir rapsų aliejaus
1 saujelės petražolių
4–5 SPILVA marinuotų agurkėlių
2–3 šaukštų maskarponės
2 skiltelių česnako
1–2 šaukštų baltojo vyno acto
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska
2–3 riekelių vytinto kumpio
1 saujos TALER žemės riešutų ir svogūnų skonio traškučių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio KOTANYI keturių pipirų mišinio
1. Įvairiaspalves paprikas apšlakstykite OBELIŲ moliūgų sėklų ir rapsų aliejumi, pagardinkite druska.
2. Paprikas kepkite orkaitėje 200 °C temp. apie 25–30 min., kol apdegs odelė. Iškeptas paprikas atvėsinkite, nulupkite odelę ir išimkite sėklytes.
3. Pusę kiekio keptų paprikų susmulkinkite nedideliais kubeliais.
4. Petražoles ir SPILVA marinuotus agurkėlius smulkiai sukapokite. Sumaišykite su pjaustytomis paprikomis ir viską pagardinkite skysčiu nuo keptų paprikų.
5. Keptas paprikas sumaišykite su maskarpone, česnaku, actu ir KOTANYI prieskoniais.
6. Gerai sutrinkite ZYLE rankiniu trintuvu iki vientisos masės.
7. Gautą užtepėlę dėkite į lėkštę, ant viršaus dėliokite smulkintas paprikas. Šalia sudėkite paplėšytą vytintą kumpį.
8. Patiekite su TALER žemės riešutų ir svogūnų skonio traškučiais.
Skanaus.