6 asm.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 30 min.
Orkaitės t-ra 185 °C
Reikia:
2 lakštų sluoksniuotos bemielės tešlos
250 g rikotos sūrio
1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
žiupsnelio džiovintų Provanso žolelių
žiupsnelio malto česnako
žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 baklažano
1 nedidelės žalios cukinijos
1 nedidelės geltonos cukinijos
3 morkų
2 pastarnokų
šlakelio aliejaus
druskos
1. Kepimo formą išklokite sluoksniuota tešla.
2. Rikotos sūrį sumaišykite su maltais prieskoniais ir sudėkite į kepimo formą ant tešlos.
3. Visas daržoves skustuku arba pjaustykle supjaustykite plonomis juostelėmis.
4. Iš daržovių juostelių pagal spalvas formuokite apskritimą (pradėkite nuo pyrago centro) – įstatykite jas į sūrio sluoksnį, kol pripildysite visą pyrago formą.
5. Apšlakstykite aliejumi, apibarstykite druska ir kepkite iki 185 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.