Dievinate picą, bet turite susilaikyti, nes stengiatės subalansuoti mitybą valgydami mažiau miltų ir daugiau daržovių? Turime tobulą sprendimą! Tai daržoviniai picos pagrindai. Išbandykite receptą su brokoliais arba žiediniais kopūstais ir su cukinijomis. Skanaus!
Brokolių arba žiedinių kopūstų pagrindas:
500 g žiedinio kopūsto arba brokolio
2 kiaušinių
100 g tarkuoto kietojo sūrio
2 šaukštų miltų 1 skiltelės česnako
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
Žiupsnelio druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1. Žiedinį kopūstą arba brokolį suskirstykite žiedynais, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 3–5 min. Kruopščiai nusausinkite, sudėkite į smulkintuvo indą kartu su česnaku ir susmulkinkite. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir tarkuotą sūrį. Įberkite druskos, pipirų ir raudonėlių.
2. Suformuokite paplotį kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Išlyginkite.
3. Šaukite į orkaitę ir kepkite 15 min. Išimkite, jei norite papildyti picą priedais, kurie bus kepami kartu.
4. Sudėkite priedus.
5. Vėl šaukite į orkaitę ir kepkite dar 25–30 min.
6. Jei norite kepti tik pagrindą, tuomet kepkite jį 30–35 min
Cukinijų pagrindas:
600 g cukinijų
1 kiaušinio
100 g tarkuoto puskiečio sūrio
4 šaukštų avižinių miltų
1 šaukšto avižų sėlenų
1 šaukštelio tarkuotos citrinų žievelės
1 šaukšto smulkintų petražolių
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1. Cukinijas sutarkuokite, sudėkite į sietą ir palikite 10–15 min. Po to labai gerai nuspauskite. Į gautą masę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, sėlenas, citrinos žievelę, petražoles ir tarkuotą sūrį. Įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite.
2. Suformuokite paplotį kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Išlyginkite.
3. Šaukite į orkaitę ir kepkite 15 min. Išimkite, jei norite papildyti picą priedais, kurie bus kepami kartu.
4. Sudėkite priedus.
5. Vėl šaukite į orkaitę ir kepkite dar 15 min.
6. Jei norite kepti tik pagrindą, tuomet kepkite jį 30–35 min.
Skanaus!