Pabodo kasdienis meniu? Paįvairinkite jį labai greitai ir lengvai. Iškepkite trumais gardintą daržovių pyragą su trapios tešlos kepure. Nesudėtingas, bet įkvepiantis receptas.
Tešlai:
125 g VILNIAUS margarino „Kepiniams su sviestu“
250 g miltų
1 kiaušinio
Žiupsnelio druskos
Įdarui:
1 svogūno
1 morkos
1 batato
1 skiltelės česnako
1 šakelės rozmarino
¼ mėlynojo kopūsto
2 pomidorų
1 brokolio
1 poro
Žiupsnelio DALBOSCO baltųjų trumų pagardo milteliais
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
VILNIAUS margariną „Kepiniams su sviestu“, miltus, druską ir kiaušinį sutrinkite elektriniu trintuvu iki trupinių masės. Išminkykite tešlą ir iškočiokite apskritimą.
Kepimui orkaitėje tinkančiame puode su įkaitintu aliejumi apkepkite pjaustytą svogūną, morką, batatą, česnaką, rozmarino šakelę, įberkite druskos, sudėkite mėlynąjį kopūstą ir išmaišykite. Kepkite tol, kol daržovės suminkštės, apie 5 minutes. Tada dėkite pjaustytus pomidorus, brokolį ir porą. Pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais, įberkite DALBOSCO baltųjų trumų pagardo miltelių.
Ant puodo viršaus užklokite tešlos sluoksnį, išsikišusius kraštus nuspauskite. Tešlą pabadykite peiliu. Kepkite iki 180 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Video receptas:
Skanaus!