Orkaitėje kepti, daržovėmis ir mocarela įdaryti kalmarai yra patiekalas, kurį pagaminsite greitai ir lengvai. Paprastas, bet ir šiek tiek egzotiškas, graikiškos virtuvės atspalvių turintis pasiūlymas pietums ar vakarienei.
4 asm.
Gaminimas 40 min.
Kepimas 20 min.
Daržovėmis įdarytiems kalmarams pagaminti reikia:
2 didelių morkų
1 didelio svogūno
1 raudonosios paprikos
200 g žaliųjų žirnelių
100 g konservuotų kukurūzų
Druskos, pipirų
200 g mocarelos
4 kalmarų
400 g vištienos sultinio
1 cinamono lazdelės
40 g pomidorų pastos
1 apelsino
Aliejaus (kepti)
1. Morkas, svogūną ir papriką supjaustykite kubeliais. Apkepkite keptuvėje ir sudėkite žirnelius bei kukurūzus. Pabarstykite druska ir pipirais. Nukelkite nuo ugnies ir sumaišykite su plėšytu mocarelos sūriu.
2. Kalmarus išplaukite ir į vidų sudėkite įdarą. Prikaistuvyje užvirkite vištienos sultinį, cinamono lazdelę, pomidorų pastą ir įspauskite apelsino sultis. Pagardinkite prieskoniais. Kalmarus perdėkite į kepimo skardą ir užpilkite padažu.
3. Kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Daugiau gardžių ir sveikatai palankių patiekalų receptų rasite naujoje Alfo Ivanausko ir Pauliaus Ratkevičiaus knygoje NORIU VALGYTI SVEIKAI, BET SKANIAI.
Knygą už geriausią kainą galite įsigyti čia👇
Gardžių atradimų.