2 asm.
Gaminimas 20 min.
Reikia:
1 stiklinės grikių
1 nedidelės cukinijos
Ryšelio petražolių
50 g graikinių arba lazdynų riešutų
Gabaliuko citrinos žievelės
2–3 skiltelių česnako
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
50 ml geros kokybės alyvuogių aliejaus
Užpilkite grikius vandeniu ir palikite mažiausiai valandai. Po valandos nusunkite. Cukiniją supjaustykite smulkiais kubeliais, perliekite verdančiu vandeniu ir sumaišykite su grikiais.
Į trintuvo indą sudėkite petražoles, graikinius riešutus, citrinos žievelę, česnaką ir viską sutrinkite iki trupinių.
Pabarstus pagardinkite druska ir pipirais.
Grikius su cukinijomis sumaišykite su riešutų pabarstais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir patiekite.
Skanaus!
Daugiau gardžių patiekalų receptų, patarimų ir gero skonio rasite naujame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje. Pavartyti galite ČIA.