Apie raugintus produktus Lietuvoje žinome palyginus nedaug ir dažniausiai asocijuojasi su vienu dalyku – raugintais agurkais. Na, rauginti produktai nėra vien tik tai, kuo užkandame gerdami alų ar ko paprastai naktimis užsinori nėščiosios. Tokie produktai grįžta į madą ir su trenksmu, mat dėl jų šiuo metu iš proto kraustosi visas pasaulis, o ypač Niujorkas. Šis miestas, vienas iš mados sostinių, nuo raugintų produktų tendencijos ne tik neatsilieka, bet ir veržiasi į priekį. Čia jau yra košerinio maisto parduotuvė-užkandinė, pavadinimu „The Pickle Guys“, kurioje parduodami rauginti produktai ir garsieji riebaluose virti rauginti agurkėliai, tačiau niujorkiečiams vien tik to neužtenka – jiems reikia viso restorano, kuriame galėtų ragauti ne tik raugintų agurkų, bet ir kitų gėrybių. Taigi, „The Pickle Guys“ komanda paskelbė atidaranti raugintų produktų restoraną.
Nors dar nėra aiškus nei restorano pavadinimas, nei tikslus meniu, tačiau, portalo „Eater“ duomenimis, tai bus daugiau maistą išsinešti gaminantis restoranas, tad romantiško pasimatymo Valentino dienos proga čia paskirti nepavyks. Žinoma dar ir tai, jog restoranas specializuosis ne pačiuose raugintuose produktuose (jų galima įsigyti ir paragauti „The Pickle Guys“ parduotuvėje), o tų produktų pateikime: rauginti produktai šiame restorane bus ragaujami apvirti riebaluose.
Lietuvio skoniui tokia idėja gali atrodyti mažų mažiausiai keista, tačiau riebaluose virtas maistas amerikiečių yra labai mėgstamas. Jie teigia, kad taip produktai atskleidžia visai kitokį skonį ir suteikia daugiau soties. Niekada nesugalvotume riebaluose apvirti „Snickers“ batonėlio, šokoladinių sausainių, o tuo labiau – raugintų agurkų, tačiau Amerikoje tai išties madinga. Todėl restoranas bandys visiems įrodyti, kad tokie produktai, kaip pomidorai, Chalapos paprikos, pievagrybiai, mangai ir ananasai yra itin skanūs rauginti, o patys skaniausi – rauginti ir apvirti aliejuje.
Žinoma, be šių produktų restorane bus galima užsisakyti ir vištienos ar jautienos mėsainių bei kitokių užkandžių. Vis dėlto, pagrindiniu smuiku grieš rauginti produktai. Niujorkiečiai nekantrauja paragauti naujų „The Pickle Guys“ komandos šedevrų, tokio restorano jie laukia jau ilgai. Vis tik jeigu jau esate pamėgę riebaluose virtų raugintų agurkėlių skonį ar negalite atsilikti nuo paskutinių gastronominių tendencijų, lėktuvo bilietus į Niujorką galite pirkti, mat panašu, kad restoranas duris atvers jau kovo gale.
Nuotrauka – iš www.thepickleguys.com.