top of page

Dar daugiau egzotiškų skonių: azijietiškos virtuvės restoranas atnaujino meniu



Jei esate Azijos virtuvės mėgėjas, turime jums gerų žinių. Restoranų tinklas „Manami“ pristatė egzotiškų naujienų, kurios kviečia į nepaprastą skonių kelionę – nuo Indija alsuojančių patiekalų ir „bao“ sumuštinių naujajame pagrindiniame meniu iki ispaniškųjų unguriukų (angl. baby eels), įsitaisiusių tarp pavasario naujienų. VMGonline.lt tyrinėja naujuosius restorano patiekalus.

Pradėkime nuo ispaniškųjų unguriukų – vieno brangiausių ispaniškų produktų. Šioje šalyje jie tradiciškai patiekiami su keptais česnakais, aitriąja paprika ir alyvuogių aliejumi, tačiau Azijos virtuvėje gali ne tik patys sužibėti naujomis spalvomis, bet ir papildyti patiekalo skonių paletę.

„Manami“ yra restoranas, kuris akcentuoja kelionę po Aziją per įvairius patiekalus. Mėgstame stebinti mūsų svečius naujienomis ir norime išsiskirti. Tad siekdami suteikti patiekalams naujų neragautų poskonių, nusprendėme Aziją sujungti su europiniu ir, mūsų nuomone, įdomiu produktu“, – pasakoja restoranų „Manami“ rinkodaros vadovė Lina Nikonovaitė.

Į pažintį su surimio unguriukais galite leistis rinkdamiesi iš kelių salotų variacijų, sriubos, WOK patiekalo su kvietiniais „Udon“ makaronais, jūrų gėrybėmis ir kitais jų skonį atskleidžiančiais ingredientais bei gunkano, kuriame unguriukams kompaniją palaiko japoninis majonezas, laiškiniai svogūnai ir špinatų-vasabio padažas. Šių patiekalų ieškokite prie pavasario naujienų.

O štai paskutiniu mados klyksmu vadinamus „BAO“ sumuštinius rasite naujame pagrindiniame meniu. Atsiradęs vienoje Kinijos provincijų, šis patiekalas paplito tarp gatvės prekeivių Taivane. Sumuštinio išskirtinumas slypi mielinėje bandelėje, kurios, kitaip nei įprastos, yra verdamos garuose ir todėl išlaiko purumą bei drėgmę.

„Atsižvelgdami į tai, kad mėsainiai tebėra madingi, pagalvojome, kad ir Azijoje galėtų būti kažkas panašaus. Nusprendėme į meniu įtraukti „BAO“ kaip alternatyvą mėsainiams, tik su azijietiškais poskoniais“, – komentuoja pašnekovė.

Jei susigundėte paragauti, šių sumuštinių ieškokite pagrindinio meniu užkandžių skiltyje. Galima rinktis iš dviejų variacijų – su plėšyta kiauliena arba gruzdinta vištiena su panko džiūvėsėliais. Likę ingredientai abejuose sumuštiniuose tokie patys – salotos, agurkai, raudonieji svogūnai, gražgarstės, šviežios kalendros, „sriracha“ ir majonezo padažas.

Simpatizuojate indiškiems patiekalams? Restoranas turi pasiūlymų ir jums: „Kadangi mūsų šūkis yra „Kelionė po neragautą Aziją“, o Indija dar nebuvo paliesta, nusprendėme naujame meniu įvesti indiškos kategorijos patiekalus“.

Keturi skirtingi karių variantai įtiks kiekvieno skoniui – galima rinktis su kiauliena, jautiena, krevetėmis ar vegetarišką daržovių. Be to, dvi variacijos pagardintos kiek švelnesniu – geltonuoju kariu, kitos dvi meta iššūkį mėgstantiems aštrumą ir siūlo pažintį su raudonojo kario skleidžiamais kerais.

„Svečiai naująjį meniu vertina labai teigiamai, ypatingai giria šiuos indiškus karius, naujus WOK patiekalus. Pavasario naujienas ragauja atsargiau, bet išbandę džiaugiasi ir būna patenkinti netikėtais skoniais“, – sako L. Nikovaitė.

Naujausi įrašai

bottom of page