Cukinijų sezonas įsibėgėja. Jeigu jau esate išbandę daugybę patiekalų su šia daržove ir norisi kažko naujo, būtinai pagaminkite cukinijų ir sūrio karpačą pagal Alfo receptą. Pagardintą žemuogėmis
2 asm.
Cukinijų ir sūrio karpačui pagaminti reikia:
½ mažos žaliosios cukinijos
1 nedidelio svogūno
1½ šaukšto baltojo vyno acto
3–4 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 česnako skiltelės
½ citrinos žievelės
1 saujos žemuogių
20 g kietojo sūrio
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Baziliko lapelių (papuošimui)
Cukiniją ir svogūną supjaustykite GRAEF maisto pjaustykle.
Į lėkštę sudėkite cukinijos gabalėlius, svogūną. Užberkite druskos, pilkite baltojo vyno acto, alyvuogių aliejaus.
Įtarkuokite česnako, citrinos žievelės, užberkite žemuogių, skustuku įpjaustykite kietojo sūrio.
Papuoškite baziliko lapeliais ir užberkite juodųjų pipirų. Palikite pastovėti 5–7 minutes, kad daržovės įsigertų aliejaus ir acto.
ALFO PATARIMAI:
· Jei nerandate žemuogių, jas galite keisti smulkiai pjaustytomis braškėmis.
Skanaus!