4 asm.
Gaminimas 15 min.
Reikia:
Blynams:
400 g cukinijos
5 šaukštų miltų
50 g tarkuoto fermentinio sūrio
½ ropinio svogūno
1 kiaušinio
1 skiltelės česnako
žiupsnelio kapotų petražolių ir krapų
druskos, pipirų
aliejaus kepti
Patiekti:
4 šaukštų marinuotų kelmučių
4 šaukštelių lašišų ikrų
200 g ZIGMO „Bocmano“ silkių filė garstyčių padaže
krapų ir svogūnų laiškų papuošti
400 g cukinijos
1. Blynams: per burokinę tarką sutarkuokite cukiniją. Suberkite tarkuotą sūrį, smulkintą svogūną, česnaką, prieskonines žoleles, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska, pipirais ir maišydami suberkite miltus.
2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje iškepkite nedidelius blynelius. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
3. Į lėkštes sudėkite iškeptus blynus, ant jų arba šalia dėkite silkės gabalėlių, užberkite ikrų ir kelmučių. Papuoškite krapų šakelėmis ir svogūnų laiškais.