Cukinijų pakoros (kepsneliai, paplotėliai – tai populiarus gatvės maistas Indijoje) su gaiviu padažu labai tiks lengviems, bet sotiems pietums arba vakarienei.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Cukinijų kepsneliams su padažu paruošti reikia:
2 cukinijų (~700 g)
100 ml nealkoholinio šviesiojo alaus
2 cm gabaliuko imbiero
1 ryšelio kalendrų
1 žalios aitriosios paprikos
1 šaukštelio malto kumino
1 šaukštelio ciberžolės
~200 g avinžirnių miltų
30 g ryžių miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
Aliejaus (gruzdinimui)
RAITAI:
2 šaukštų sviesto skonio rapsų aliejaus
1 šaukštelio kumino
1 šaukštelio garstyčių sėklų
2 trumpavaisių šviežių agurkų
1 mėsingo pomidoro
500 ml ekologiško kefyro
Keleto kalendros šakelių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Sutarkuokite cukiniją (su oda) stambia tarka. Lengvai nuspauskite. Sutarkuokite imbierą, smulkiai supjaustykite kalendras ir papriką. Sumaišykite su cukinija.
Suberkite prieskonius, pasūdykite ir viską išmaišykite. Supilkite nealkoholinį šviesųjį alų. Išmaišykite.
Suberkite avinžirnių miltus sumaišytus su ryžių miltais ir kepimo milteliais. Suformuokite rutuliukus, apšlakstykite aliejumi ir iš karto gruzdinkite. Tešlos nelaikykite ilgai.
Kepkite 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 5–7 min. (orkaitėje 12 min.) iki gražios gintarinės spalvos.
Raitai keptuvėje pakaitinkite sviesto skonio rapsų aliejų ir suberkite kuminus bei garstyčių sėklas. Šildykite prieskonius, nustatę mažą kaitrą, kol pasiskleis kuminų kvapas.
Nedideliais gabaliukais supjaustykite šviežius agurkus ir pomidorą.
Suberkite agurkus ir pomidorus į indą, supilkite kefyrą.
Supilkite kuminų ir garstyčių sėklas su aliejumi į jogurtą, išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite smulkintų kalendrų lapelių ir leiskite pastovėti 10–15 min. Pakoras patiekite su raita.
Gardžių atradimų.