Greitai iškepamų sveikų ir skanių blynelių su morkomis ir cukinijomis receptas. Lengvas patiekalas pusryčiams ar vakarienei.
4 asm.
Gaminimo laikas: 30 min.
Cukinijų ir morkų sklindžiams pagaminti reikia:
1 vidutinės cukinijos
1 vidutinės morkos
100 g varškės (pyragams kepti)
3 šaukštų miltų
1 šaukštelio česnakų granulių
1 šaukštelio Provanso žolelių
1 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
Alyvuogių aliejaus sklindžiams apšlakstyti
Mėgstamo pomidorų padažo (patiekti)
1. Cukiniją sutarkuokite stambiai ir lengvai nuspauskite. Morką taip pat sutarkuokite stambiai.
2. Sumaišykite visus produktus, jei reikia, įpilkite 1–2 šaukštus vandens, kad masė būtų lipni.
3. Suformuokite norimo dydžio apvalius sklindžius, apšlakstykite aliejumi, išdėliokite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 7 min. (orkaitėje 12–15 min.).
4. Sklindžius patiekite su pomidorų padažu.
Skanaus!