Cukinijų brusketoms paruošti reikia:
1 cukinijos
100 g DOBILAS ekologiškos varškės 9 % rieb.
3 šaukštų grietinėlės
1 skiltelės česnako
Keleto šakelių krapų
1 pomidoro
1 paprikos
1 svogūno
Keleto šakelių petražolių
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
½ citrinos
40 g serano kumpio
20 g ančiuvių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Cukiniją supjaustykite griežinėliais ir apskrudinkite sausoje keptuvėje iš abiejų pusių po 1 min. arba kol apskrus.
DOBILAS ekologišką varškę sutrinkite su grietinėle, dalimi smulkintų česnakų, smulkintais krapais, druska ir pipirais.
Pomidorą, papriką, likusius česnakus, svogūnus ir petražoles susmulkinkite, sumaišykite su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais.
Ant cukinijų sudėkite varškės kremą ir serano kumpį, ant kitų gabalėlių dėkite paprikų kapotinį, ančiuvius ir užtarkuokite citrinos žievelės.
Skanaus.