Lengvas, gaivinantis desertas. Juodieji serbentai suteikia labai charakteringą akcentą, tačiau citrusines salotos galima gardinti ir kitomis vasarą užšaldytomis uogomis.
2 asm.
Gaminimas 10 min.
Citrusinėms salotoms pagaminti reikia:
2–3 saldžių apelsinų
1 baltojo greipfruto
Saujelės aguonų
50–80 g juodųjų serbentų
20–30 ml aliejaus
Supjaustykite apelsinus griežinėliais, išpjaukite greipfruto filė. Sudėliokite lėkštėje salotas, užberkite aguonų ir juodųjų serbentų. Galite naudoti šaldytus juoduosius serbentus.
Pašlakstykite aliejumi ir patiekite.
Daugiau greitai pagaminamų ir iš pirmo karto pavykstančių šventinių patiekalų receptų ieškokite naujausioje kalėdinių receptų knygoje RAUDONKEPURIS.
Skanaus!